Известие

Collapse
No announcement yet.

Скорости.. най-вероятно синхронизатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скорости.. най-вероятно синхронизатор

Имам доста дразнещ проблем с 2-ра предавка. През последния месец се появи. При рязко превключване от 1-ва на 2-ра между 6-7к оборота в първият момент не иска да влезе и звука е все едно се опитвам да забода задна. Ако напъна повече предавката влиза, но звука при влизането е плашещ.. Като продължа да реда нагоре предавките на същите обороти няма проблем. Само на 2-ра е така. Също при сваляне на 2-ра предавка с малко по висока скорост - пак така. Предполагам, че си е заминал синхронизатора на 2-ра, но все пак да попитам тук ако някой има друга идея... Смених масло на скоростите вчера (което беше и без това само на ~10k километра) и промяна няма. Хич не ми се наливат пари в момента, че вчера сменях и дебитомер ама друг вариянт май няма При бавно каране и смяна на предавка на ниски обороти всичко си е нормално. Ама да я карам нормално не е решение. Ако някой има друга идея от какво може да е нека сподели. Също ме интересува и колко пари горе долу ще ми излезе ремонта
    Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
    Fiat Brava JTD

И аз имам същия проблем...

Голяма излагация пада като не влезе втората.. ;(

При мен за първа и задна от време на време трябва да отпусна леко съединителя и тогава влиза....
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

И при мен е същото. Ама го прави само над 6000 оборота, а аз много рядко я карам в тези обороти.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Много познато, пробвай да смениш маслото на скоростната, ако няма ефект - караш внимателно на 2 ра или отиваш на ремонт на кутия - труда е по-скъп от частите ако трябва да се сменят само синхронизатори.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Вкарвай 2-ра с двоен съединител, а като ги сваляш отгоре надолу с междинна газ иначе един ден ще сваляш кутия!
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

То кутията, че ще се сваля е ясно. С междинна газ пак го има проблема при сваляне на предавка (3 -> 2). Въпроса е дали може да е нещо различно от синхронизатор и колко пари ще се бръкна...
            Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Fiat Brava JTD

Comment

На тоя въпрос само някой ясновидец може да ти отговори - сваляш, гледаш, псуваш и така!
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Здравеитв колеги моита алфа 146Ти сащо имаше подобен проблем и аз мислех че е синхронизатор но като свалихме скоростната се оказа съединителя си беше отишъл.350лв Валео комплект 100лв труд и сега нямам този проблем.Но без да се свали няма как се разбере .Дано сам бил полезен с нешо
                Alfa Romeo 146 2.0 Ti

Comment

Благодаря колега, но съединителя ми е на около 10к километра и отделя доста долу още. Не е той най-вероятно.
                  EDIT: Да добавя и помпа на съединителя не е. Пропадаше вече и ми падаше нивото на спирачната течност. Смених я преди ~8 месеца
                  Last edited by Mony; d.m.y г., 00:51.

Fiat Brava JTD

Comment

Здравеи отново колега .Дано си сложил Валео ,защото измислените марки карат точно толкова километра,и дано си сменил комплект ,а не само феродов .Успех с проблема и барзо отсраняване че е доста неприатно.
                    Alfa Romeo 146 2.0 Ti

Comment

Валео е. Смених всичко - притискателен, феродов, лагер...
                      Иначе съединителя си е като нов. Отделя страшно рязко и долу. Не е в него проблема..

Fiat Brava JTD

Comment

Working...
                      X